restoran podgoricagastronomy montenegrorent a car budvarestorani crna goraulcinj smestaj
Uloguj se

Memorandum FPN-a i ULES-a

ULES_FPN_1_2.jpg

Potpisan memorandum o saradnji Fakulteta političkih nauka iz Podgorice i Unije lokalnih javnih emitera Crne Gore

Predsjednik UO Unije lokalnih javnih emitera Crne Gore (ULES) mr Dragić Rabrenović i dekanica Fakulteta političkih nauka prof. dr Sonja Tomović Šundić juče su u Podgorici potpisali memorandum o saradnji ULES-a i fakulteta. Nakon uspješno zajedno organizovane Prve međunarodne naučne konferencije ''Mediji i PR'' u Bijelom Polju od 14. do 16. juna odlučeno je da se saradnja nastavi i proširi. Dekanica FPN je istakla da će nakon potpisivanja memoranduma o saradnji studenti fakulteta sa novinarskog smjera moći da idu na praksu u radio i TV stanice širom Crne Gore gdje postoje lokalni javni emiteri.

''Izuzetno je značjano da našim studentima pored teorijskih znanja koja stiču na fakultetu pružimo i obuku u praksi i stoga je saradnja sa Unijom izuzetno korisna jer veliki broj naših studenata je upravo iz gradova gdje su ovi javni emiteri'' istakla je dekanica Tomović Šundić.

Predsjednik ULES CG Dragić Rabrenović je izrazio zahvalnost što su na fakultetu prepoznali lokalne javne emitere kao mjesto na kome studenti i budući novinari mogu da stiču nova znanja. ''Naše članice, radio i TV stanice od Herceg Novog do Pljevalja, postoje više decenija i siguran sam da će mlade kolege imati adekvatnu obuku za rad u elektronskim medijima u Crnoj Gori'' rekao je Rabrenović. On je podsjetio da je Prva međunaropdna konferencija koju su zajedno organizovali sa FPN i partnerima iz regiona, a pod pokroviteljstvom Agencije za elektronske medije, bila samo početak uspješne saradnje.