restoran podgoricagastronomy montenegrorent a car budvarestorani crna goraulcinj smestaj
Uloguj se

Predavanje novinarke Sanje Kljajić na FPN

Crnogorski alumni klub Programa stipendija njemačke privrede za zemlje Zapadnog Balkana "Zoran Đinđić" organizuje predavanje novinarke Sanje Kljajić iz Srbije, istaknute aktivistkinje u zaštiti ličnog integriteta novinara, profesionalnih novinarskih standarda i javnog interesa.

Sanja se istakla kao novinarka Informativnog programa Radio-televizije Vojvodine, nakon čega je pokrenula inicijativu Podrži RTV. Cilj inicijative je podrška zaposlenima na RTV Vojvodina u očuvanju ugleda, kvaliteta i nezavisnosti tog Javnog servisa. Njemački mediji proglasili su Sanju za jednu od 20 žena koje mijenjaju istočnu Evropu. Prošle godine dobila je nagradu za etiku i hrabrost "Dušan Bogavac“.

Na predavanju na Fakultetu političkih nauka UCG u četvrtak, 8. juna u 18h (sala 1), Kljajić će govoriti o ličnom iskustvu, vezi između novinarstva i aktivizma, granici među njima. Govoriće i o tome šta su etički izazovi i pitanja koja nastaju iz njih. Predavanje je namijenjeno studentima novinarstva i drugih smjerova Fakulteta političkih nauka, kao i novinarima, aktivistima i ostaloj zainteresovanoj javnosti.